Verzekeraars


Het is verplicht voor iedere Nederlander van achttien jaar en ouder om een basis ziektekostenverzekering af te sluiten. Voor zorg die niet is gedekt in de ziekte basisverzekering kunt u een aanvullende verzekering afsluiten. Kinderen tot achttien jaar betalen geen premie maar zijn meeverzekerd bij de moeder.

De inhoud van het basispakket is door de overheid wettelijk vastgesteld en voor iedereen hetzelfde. In het polis overzicht van uw zorgverzekeraar vindt u een compleet overzicht van de vergoedingen in het basispakket en de voorwaarden die daarbij kunnen gelden. De hoogte van de premie verschilt per zorgverzekeraar. Daarnaast heeft iedere Nederlander boven de achtien jaar een eigen risico, per jaar kan dit bedrag wijzigen. Meer informatie over eigen risico vindt u hier.

Elke zorgverzekeraar maakt met een aantal zorgverleners afspraken over de kwaliteit, prijs en service van de te verlenen zorg. Gezondheidscentrum Hoograven heeft deze afspraken gemaakt met zorgverzekeraar Achmea. Deze afspraken worden altijd overgenomen door andere zorgverzekeraars. Het maakt voor u als patiënt van Gezondheidscentrum Hoograven dus niet uit bij welke zorgverzekeraar u bent aangesloten.

Omdat elke zorgverzekeraar zijn eigen polisvoorwaarden heeft hebben wij hier een aantal zorgverzekeraars voor u op een rijtje gezet: 

Anderzorg
Agis/Achmea
VGZ
Univé
CZ
Menzis

Een overzicht van alle zorgverzekeraars vindt u op de site www.kiesbeter.nl ook kunt u hier zorgverzekeraars met elkaar vergelijken.